Vikten av balans mellan kvalitet och pris gällande profilprodukter

balance between quality and priceNågot som du också verkligen ska tänka noga på när du gör ditt val av profilprodukter är att du inte bara väljer dessa efter det låga priset. Här gäller det att vara noga med att skapa en balans mellan pris och kvalitet. Naturligtvis kommer det inte att finnas någon företagare i världen som vill betala mer för sina profilprodukter än de behöver, men det finns heller ingen som vill att de produkter som skapas inte ska vara till någon nytta. Detta är då den balansgång du måste göra i valet av dina profilprodukter. Nu betyder inte detta att du ska trycka din logotyp och ditt budskap på exempelvis Rayban solglasögon eller en Rolexklocka, utan det handlar om att produkten ska få en långtidsverkande funktion.

Som några exempel på fel val av profilprodukter som många gör när de bara ser till det bästa priset så finns det mycket att nämna. Ett av dessa är reklampennor. I detta fall så vill du ha en penna som kommer att användas dagligen och leverera det budskap du har att ge. Väljer du då den billigaste kan effekten bli motsatt då många av dina pennor slutar att fungera eller inte ens fungerar från början. Ett annat exempel är att se till ditt tryck. Även här måste du tänka på att få ett tryck som verkligen håller och inte nöts bort eller blir otydligt innan produkten slutar fungera.

Om du inte ser till dessa faktorer när det handlar om profilprodukter, kommer du att vara den som istället för att få den bra effekt du kan uppnå, vara den som kastar alla dina marknadsföringspengar i sjön. Detta vill ingen vettig företagare göra och i det fallet är det bara att se till balansen mellan kvalitet och pris, samt tillfråga de som säljer och trycker dessa produkter för att få det bästa resultatet.